Bare dra ut i verden og la humla suse!

Vikingene dro enten vestover eller østover for å komme seg ut i verden. Bobildama og Blindpassasjeren bestemte seg for å reise i vesterled. Målet var Stavanger. Vi er så uerfarne at når vi bestemmer oss for et mål, blir det fort til at vi kjører til vi kommer fram. Bobildama mener at vi må trene oss i å ikke ha et bestemmelsessted, bare dra ut i verden å la humla suse. Blindpassasjeren liker best å ha forhåndsbestilt, men innser at dette kan lempes på når vi har egen seng i bilen. 

Stavanger var staket ut, og vi var helt enige om at vi burde ha minst ett stopp på veien. Vi fikk fin flyt i kjøringen, og før vi visste ordet av det, stod det velkommen til Rogaland. Blindpassasjeren som har oppgaven med å finne fram og overnattingssteder, kjente at stresset økte. «Vi må stoppe i Egersund», fikk han presset fram. 

Det var ikke noe dårlig valg, det var til og med en fin bobilparkering midt i byen. Lørdags formiddag gikk med til å rusle rundt i en idyllisk småby med fine butikker, noe som fikk Bobildama til å konkludere med at vi måtte tilbake senere, og da ikke på en dag hvor alt var stengt. Det var jo 1. mai.

I Stavanger skulle vi være sammen med noen venner. Bobildama og Blindpassasjeren er jo nybegynnere, og vi har nok samme angsten for å finne et sted for å tømme, på samme måte som EL-bileiere har for å finne ladestasjoner. Vi hadde avklart med vennene våre at vi kunne stå ved fortauskanten utenfor huset deres, men først betalte vi en natts leie på en campingplass slik at alt kunne tømmes. Det var verd hver eneste krone!

Etter et flott opphold i Stavanger gikk turen hjem, og gleden ble stor da vi oppdaget at der vi hadde kjøpt bobilen, Sør Caravan som ligger noen kilometer fra der vi bor hadde tømmestasjon. Vi er glade for vi snart får installert Cinderella toalett!

Bilde av bobilparkeringen i Egersund!