LotusGrill Beverøya!

God mat er en viktig del av bobillivet, i hvert fall for Bobildama og Blindpassasjeren! Vi liker å stelle i stand et godt måltid, og ikke minst å sitte sammen å nyte det. Av overskriften tror kanskje noen at det er etablert en thai-restaurant på Beverøya Hytteutleie og Camping, men det er det altså ikke. Det som det siktes til er en grill som vi fant på nettsiden til bakerenogkokken.no. Den heter Lotus, og er en kullfyrt grill. Det er nok mange av bobilistene som sverger til gassgrill, men Bobildama og Blindpassasjeren mener at det smaker litt ekstra godt med mat som er grillet på trekull.

LotusGrill finnes i flere størrelser og farger.  I midten av grillen er det en sylinder som man fyller opp med trekull. På en plate i bunnen på grillen legges tenngele som fyres opp, sylinderen med trekull settes over, og ved hjelp av en batteridrevet vifte, kan en regulere temperaturen. Det beste av alt, er at det blir bare litt aske igjen når kullet har brent, og delene kan tas i oppvaskmaskinen når en kommer hjem. Grillen blir ikke varm utenpå, så du kan ha den på bordet eller flytte på den mens den brenner.

LotusGrillen var altså splitter ny og Bobildama hadde ikke testet ut hvordan den fungerte. Når man er helt ny i bobil-gamet på en campingplass med mange erfarne rundt seg blir det ekstra kleint hvis man ikke engang klarer å fyre opp grillen.  Bobildama kikket rundt seg for å forsikre seg om at det ikke var noen publikum. Det viste seg at bekymringen var ubegrunnet. Bobildama klarte å fyre opp grillen og alt fungerte perfekt.

Det første grillmåltidet vi hadde med vår røde Lotus var stekte småpoteter og sopp krydret med Maldonsalt og kvernpepper i en aluminiumsform som stod på grillen og fikk en riktig god smak. For ikke å skitne til kjeler fant Bobildama ut at man like gjerne kunne helle den ferdige bernaisesausen med trøffel fra Jacobs over potene og soppen og la det putre i noen minutter mens hun stekte indrefileten på grillen. Det ble knallgodt! Bobilliv=kos, mat og god stemning:-)

Bildet viser Blindpassasjeren som sitter ved et ferdig dekket campingbord og venter på mat fra Lotusgrillen.